Dnešní recept jsem již publikoval v angličtině, ale tak nějak nebyl čas dodělat vše i česky. Takže jdeme na to! Nechali jsme se inspirovat u Saffron Girl a dále jsme její recept na banánové chlebíky předělali dle naší skromné libosti. První jsme si sehnali plech na mini pecny a chlebíčky a poté jsme jen experimentovali s chutěmi. Vzali jsme si z toho ponaučení a hlavně, zálibu v tom dělat banánový chléb jen takto. Výhody jsou různé – menší chlebík vydrží kratší dobu (rychleji ho sníte), není tak vlhký uvnitř i zvenku, lépe se přenáší a daruje někomu jinému a můžete mít 6 variant z jedné základní směsi během jednoho pečení. A to se vyplatí, ne?
Čas receptu: příprava 5-10 minut, pečení 45 minut
Suroviny na 6 chlebíků:
- 4 zralé banány
- 6 vajec
- ¼ hrnku medu (4 pol lžíce)
- 1 čaj lžíce vanilky
- 1 čaj lžíce jedlé sody
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1⁄3 hrnku kokosové mouky
- příchuti:
- 3 pol lžíce vlašských ořechů, nahrubo nasekané
- 1-2 pol lžíce kakaa
- 1-2 pol lžíce drcených sušených brusinek
- 1-2 pol lžíce skořice
- 2 pol lžíce rozinek
Postup:
- Rozmačkané banány smícháme se zbytkem surovin pro základní těsto.
- Vyložíme formu proužky pečícího papíru, aby se snáze vytahovaly.
- Do misky si dáme zhruba 6 pol lžic směsi a přidáme k nim jednu nebo více příchutí.
- Dáme do forem jednotlivě a předehřejeme si troubu na 180°C.
- Pečeme 45 minut a poté vyndáváme z formy až zchladnou.
To je zajímavá forma. Jak jsou velké ty jednotlivé otvory?
Spodní část formy je 10×5 k vrchu se mírně rozšiřuje. Kupoval jsem v Lidlu.
Asi si je udělám jako mufiny.
Skvělý recept – udělala jsem jako bábovku a velmi se povedla – manžel, tchán i tchýně byli nadšení 🙂
Díky
Díky, tohle je jeden z mých nejoblíbenějších a nejvíc povedených receptů.
Pingback: Čokoládový dort s ganache krémem - Blog Paleo Doupě