Medovo-hořčičné grilované kuřecí

Medovo-hořčičné kuřecí masoNení snad nic snažšího než si prostě udělat kuře na grilu a k tomu jednoduchý salát. Zabere to pár minut, má to pro Vás všechnu hodnotu, kterou má mít pokud namícháte své oblíbené suroviny a ještě je to lahodné a extrémně rychlé. Toto kuře nejen že grilujete ve stejné mainád, ale dokonce i stejnou marinádou kuře nakonci potřete, abyste posílili a zvýraznili její chuť. Není tedy nutné dlouho marinovat, ale jen vše umícáte, ugrilujete a pak to jen necháte chvíli odstát, nakrájíte, potřete a voilá, lahodné jídlo je hotovo. No a vzhledem k tomu, že jsem již skoro popsal celý recept jen tady, jdeme na to. Inspirace přišla z tohoto hezkého foto návodu.

Čas receptu: příprava 10 minut, grilování 12 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 pol lžíce hořčice, lépe z celozrnné, ale pokud nemáte tak normální
  • 1 pol lžíce citronové šťávy
  • 4 pol lžíce medu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný či nakrájený nadrobno
  • ½ čaj lžíce mleté papriky
  • ½ čaj lžíce soli
  • až ½ čaj lžíce chillï
  • na salát:
  • 4 hrsti rukoly
  • hrst čerstvých brusinek
  • 16 cherry rajčátek

Postup:

  1. Umíchejte si z koření a surovin marinádu.
  2. Potřete kuře a nechte grilovat krátce z obou stran (cca 2-3 minuty na stranu).
  3. Na talíř rozložte salát ze zeleniny s brusinkami.
  4. Kuře nechte chvíli odstát bokem a poté ho buď nakrájejte a poté potřete marinádou, nebo ho nechte odstát potřené marinádou.
  5. Položte na salát a jezte!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.