Není snad nic snažšího než si prostě udělat kuře na grilu a k tomu jednoduchý salát. Zabere to pár minut, má to pro Vás všechnu hodnotu, kterou má mít pokud namícháte své oblíbené suroviny a ještě je to lahodné a extrémně rychlé. Toto kuře nejen že grilujete ve stejné mainád, ale dokonce i stejnou marinádou kuře nakonci potřete, abyste posílili a zvýraznili její chuť. Není tedy nutné dlouho marinovat, ale jen vše umícáte, ugrilujete a pak to jen necháte chvíli odstát, nakrájíte, potřete a voilá, lahodné jídlo je hotovo. No a vzhledem k tomu, že jsem již skoro popsal celý recept jen tady, jdeme na to. Inspirace přišla z tohoto hezkého foto návodu.
Čas receptu: příprava 10 minut, grilování 12 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 kuřecí prsa
- 4 pol lžíce hořčice, lépe z celozrnné, ale pokud nemáte tak normální
- 1 pol lžíce citronové šťávy
- 4 pol lžíce medu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný či nakrájený nadrobno
- ½ čaj lžíce mleté papriky
- ½ čaj lžíce soli
- až ½ čaj lžíce chillï
- na salát:
- 4 hrsti rukoly
- hrst čerstvých brusinek
- 16 cherry rajčátek
Postup:
- Umíchejte si z koření a surovin marinádu.
- Potřete kuře a nechte grilovat krátce z obou stran (cca 2-3 minuty na stranu).
- Na talíř rozložte salát ze zeleniny s brusinkami.
- Kuře nechte chvíli odstát bokem a poté ho buď nakrájejte a poté potřete marinádou, nebo ho nechte odstát potřené marinádou.
- Položte na salát a jezte!