Způsobů jak vpašovat do masa zeleninu pro malé strávníky nebo ty, kteří si tolik na zeleninu nepotrpí je hned několik. Jedním z nich je schovat do mletého masa. V případě, že chcete zeleninu skrýt úplně, bude to při takovéto barevné kombinaci složitější, ale můžete vše pomixovat úplně na kaši a poté každou kuličku zvenku obalit čistým masem – snazší je to do sekané, ale kdo zeleninu nenávidí, ji tam stejně najde. Koření si můžete vybrat různé, já volil jednoduchou kombinaci a výhodou je, že už stačí jen trocha zeleniny jako příloha a máte hotovo.
Čas receptu: příprava 20 minut, pečení 30 minut
Suroviny na 40 masových kuliček:
- 750 g vepřového masa
- 2 střední cukety, nastrouhané nahrubo
- 2 velké mrkve, nastrouhané nahrubo
- 1 čaj lžíce pepře
- 1+ čaj lžíce soli
- ½ čaj lžíce chilli
Postup:
- Nastrouháme zeleninu a dáme do mísy.
- Přidáme maso a koření a vše pořádně promísíme a prohněteme. (Zelenina pustí trochu vody, takže není třeba nic čím by se to muselo lepit dohromady)
- Vyložte si pečícím papírem pekáč/e a na ně poté začněte pokládat kuličky.
- Namočenou rukou vytvořte kuličky velikosti golfového míčku, či o něco větší.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 30 minut (pokud máte větší kuličky, tak o trochu déle).