Pikantní chuť rukoly, jemnost a zvláštní sladká kombinace chutí fenyklu, skloubená s jeho křupavostí a k tomu kuličky granátového jablka vytvořily sladký a lahodný, rychlý salát. Použili jsme ho jako přílohu k kuřecím paličkám, stál by za to určitě samotný, rozhodně bych se tomu nebránil. Recept jsem si mírně přizpůsobil podle tohoto originálu. Rozházel jsem fenykl a rukolu promíchanou s granátovými jadérky a přelil dresinkem. No a abyste nebojovali tolik s loupáním granátového jablka, podívejte se na následující video návod. Toť vše..
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 4 porce:
- 1 balení rukoly
- 1 větší bulka fenyklu, na tenké nudličky
- 1 granátové jablko, oloupat a vyloupat
- dresink:
- 4 pol lžíce pomerančové šťávy
- 2-3 pol lžíce olivového oleje
- 1 čaj lžíce mletého zázvoru
- sůl, pepř, dle chuti
Postup:
- Rukolu omyjte a osušte, nechte v míse.
- Rozkrojte fenykl podélně napůl, vykrojte část od kořene a poté nakrájejte na tenké nudličky.
- Přidejte do mísy s granátovým jablkem, které jste oloupali a vyloupali všechny kuličky.
- Dresink se smíchejte bokem a buď zalijte salát, nebo až na talíři.