Je tomu tak, že jednou za čas předám žezlo v kuchyni své zlaté polovičce a ta něco připraví. Nestává se to bohužel až tak často, ale vždy to přinese něco nového a skvělého do našeho repertoáru. Občas se dokonce stane, že má celý den na složitější projekty a tak to dopadne jako už dávno v listopadu. Hlavní chod, příloha, krekry .. no prostě radost ochutnat. Recept, který použila na hlavní chod se nachází pod tímto odkazem. Nejlépe se daný pokrm připraví v troubě na mřížce, někde pěkně vysoko, tedy blízko zdroje tepla. Podávali jsme s hranolkami z mrkve a čerstvým salátem.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 30 minut
Suroviny na 4 porce:
- 3 kuřecí prsa, nakrájené na tlustší proužky nebo 3 cm tlusté kousky
- zhruba 12 tenkých plátků slaniny
- 2 pol lžíce medu
- 2 pol lžíce celozrnné hořčice
- 1 pol lžíce jablečného octa
- sůl, pepř, chilli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Připravte si marinádu ze všech surovin, kromě soli, pepře. Případně si do ní přidejte chilli.
- Dále máte dvě možnosti: A) potřete kuřecí proužky marinádou a zabalte ve slanině B) zabalte kuře ve slanině a poté potřete marinádou.
- Pečte asi 15 minut na stranu, poté potřete opět marinádou a opakujte.
Já bych Vás ráda poprosila o recept na ty mrkvové hranolky, vypadají báječněě:-)
Zdravím, řekl bych něco v duchu nakrájená mrkev, 200°C a trocha kokosového nebo olivového oleje, kmín a tak 20 minut, podle tloušťky možná i méně..