Kuřecí křidélka ve slanině

Kuřecí křidélka ve slaniněObčas se člověku prostě nechce vymýšlet nic složitého, podívá se do lednice a rozhodne se vzít co mu první padne pod ruku a z toho vytvořit nějaký lahodný pokrm. Většinou je to něco, co nevypadá až tak lahodně, pokud se nad tím neuvažuje avšak chutná o mnoho lépe než by se dalo čekat. Zvláště, když se použijí čerstvé a aromatické suroviny. Jedním z takových receptů jsou právě dnešní křidélka, která prostě měly jen pomoci zbavit se křidélek a slaniny, kterou jsem měl v lednici. Až na docela velkou mastnost, která z nich dělá mírně nepraktické jídlo do práce, je nenáročná příprava a chuť to co z nich dělá jídlo, které jí spousty lidí velmi často.

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 40-50 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 8 kuřecích křidélek, ukrojené špičky
  • 8-16 plátků slaniny
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté a osušené kuřecí křidélka zbavíme špiček.
  2. Osolíme a opepříme a zabalíme do slaniny. Obvykle stačí jeden plátek, ale občas jsme dávali dva.
  3. Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme 40-50 minut dokud není slanina nahnědlá.

One thought on “Kuřecí křidélka ve slanině

  1. Já takhle vařím skoro pořád. Kouknu do lednice a co tam mám s toho vařím. Pokud tam nic není tak letím do kurníku aspoň pro pár vajec,nebo vyšlu manžela podříznout kachničku. :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.