Občas se člověku prostě nechce vymýšlet nic složitého, podívá se do lednice a rozhodne se vzít co mu první padne pod ruku a z toho vytvořit nějaký lahodný pokrm. Většinou je to něco, co nevypadá až tak lahodně, pokud se nad tím neuvažuje avšak chutná o mnoho lépe než by se dalo čekat. Zvláště, když se použijí čerstvé a aromatické suroviny. Jedním z takových receptů jsou právě dnešní křidélka, která prostě měly jen pomoci zbavit se křidélek a slaniny, kterou jsem měl v lednici. Až na docela velkou mastnost, která z nich dělá mírně nepraktické jídlo do práce, je nenáročná příprava a chuť to co z nich dělá jídlo, které jí spousty lidí velmi často.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 40-50 minut
Suroviny na 2 porce:
- 8 kuřecích křidélek, ukrojené špičky
- 8-16 plátků slaniny
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté a osušené kuřecí křidélka zbavíme špiček.
- Osolíme a opepříme a zabalíme do slaniny. Obvykle stačí jeden plátek, ale občas jsme dávali dva.
- Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme 40-50 minut dokud není slanina nahnědlá.
Já takhle vařím skoro pořád. Kouknu do lednice a co tam mám s toho vařím. Pokud tam nic není tak letím do kurníku aspoň pro pár vajec,nebo vyšlu manžela podříznout kachničku. :-)))