Jeden z posledních receptů, které jsem si vypůjčil z kuchařky Rychlá jídla z pěti přísad je tento salát. Co v něm je sporné je ten hrášek. Vlastně v originálním podání se používá cukrový hrášek. Obecně celý ten hrášek je trochu hodně na pro někoho i za pomezím, které odděluje striktní paleo od upravených verzí. Ačkoliv patří mezi luštěniny, je čerstvý a proto možná také nemá tak ničivý vliv na lidský organismus. Rozhodnutí zda s ním či bez něj nechám na Vás.
Čas receptu: příprava 25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 250 g krevet, oloupané, očištěné
- 2 broskve, na kostky
- 2x hrst lístků salátu, tentokráte vyhrála locika
- 150 g hrášku, sterilovaného či čerstvého
- 2 pol lžíce olivového oleje
- 1 pol lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup:
- Sundáme krevetám krunýře pokud máme předvařené, pokud ne, tak je první uvaříme.
- Rozložíme po talíři hrst listů salátu, přidáme broskve, krevety, hrášek
- Smícháme si zálivku a zakápneme.