Série darovaných a koupených nových kusů masa pokračovala přes divoké prase. Byla to samice, takže chuť nebyla až tak agresivní, přesto skvělý kousek jak se naučit porcovat (ne, opravdu mi to tentokráte nešlo dobře) a vyzkoušet zase něco nového. Původně jsem chtěl maso grilovat, ale nakonec jsem ho jen nechal pořádně namarinovat a až poté osmahl jen na pánvi. Doladil jsem to celé chutí hedvábně krémové mrkvové kaše s trochou zázvoru.
Čas receptu: příprava 15 minut, marinování 2 dny, vaření 15 minut
Suroviny na 4 porce:
- 800 g kančího masa na stejně velké kousky
- 200 ml česnekem ochuceného oleje /pokud nemáte, jen přidejte česnek do surovin, dva-tři prolisované stroužky úplně stačí/
- 8 kuliček nového koření
- 10 kuliček jalovce
- 5 kuliček černého pepře
- 5 snítek tymiánu
- 1 pol lžíce soli + další na dochucení
Postup:
- Maso nakrájíme na stejně velké kousky.
- Tymián rozemneme mezi prsty a dáme do oleje.
- Koření si rozdrtíme v hmoždíři na prach a vsypeme do oleje.
- Olejem zalijeme maso a pořádně promícháme.
- Uzavřeme do vzduchotěsné krabičky nebo sáčku, tak aby vše bylo pod hladinou oleje, pokud není přidáme.
- Po pár hodinách či dnech vyndáme maso a necháme mírně okapat.
- Rozehřejeme pánev na vysoký plamen a osmažíme maso pěkně do tmava ze všech stran.
- Můžeme si přidat trochu ghee/kokosového oleje do výpeku a udělat omáčku na zalití (případně nakombinovat s nějakým džemem).