Horká bílá čokoláda

Horká bílá čokoládaTento recept jsem si s mírnou úpravou vypůjčil ze stránek skvělé Elany Amsterdam. Originál receptu zde. Jedná se o tak skvělou a rychlou chuťovku, že to asi brzo zopakujeme znova. Přece jen musím nějak to kakaové máslo využít, než se začne kazit. Dokonce se dá i slušně překrýt chuť kokosového mléka, že i vybíravější jedinci nepoznají, že základ je z něj, ale samozřejmě se dá nahradit i jiným mlékem. Kvůli zachování barvy se oplatí použít spíše tekutý vanilkový extrakt, máslo totiž vytvoří takovou bílou tekutinu s mírným žlutým odstínem, ale to je na Vás, ta trocha by se tam určitě ztratila. Med by šel úplně vyloučit, nepomáhá tomu nijak výrazně, ale i tak je to pochoutka s velmi malým množstvím sacharidů, která uspokojí většinu bažící po čokoládě či dobrých horkých nápojích.

Čas receptu: příprava 2 minuty, vaření 5-8 minut

Suroviny na +- 650 ml (2 velké hrnky):

  • 300 ml kokosového mléka
  • 45 g kakaového másla
  • 1 pol lžíce medu
  • 1 čaj lžíce vanilkového extraktu
  • 1 hrnek vody (250 ml)

Postup:

  1. Smíchejte vše dohromady a dejte vařit.
  2. Přiveďte k varu a poté ztlumte teplotu, nechte rozpustit všechno máslo.
  3. Dejte do mixéru na půl minuty, aby vše zpěnilo.
  4. Podávejte.

Horká bílá čokoláda v mixéru

Leave a Reply

Your email address will not be published.