Honzíkova hořčice

Honzíkova hořčicePokud se divíte nad názvem receptu, zde je tedy vysvětlení. Jedná se o recept, jehož produkt byl darován Honzíkovi K. a jeho skvělé ženě. Snažil jsem se najít nějaký recept, který by mi pomohl vytvořit během pár dnů skvělou a pikantní hořčici, která by mohla Honzíka oslovit. Nakonec se povedlo, vycházel jsem z receptu Veselé Borůvky, avšak trochu pozměnil, jak je mým zvykem. Důvodů tentokráte bylo více, než jen ‘že jsem prostě mohl’, ale při výrobě jsem došel k pár technickým problémům. Semínka naší hořčice byla výrazně pálivá, česnek také a chtěl jsem spíše vyrobit něco hustšího než tekutého. Konzumovat se dala už prvního dne samozřejmě, ale po uložení se propojí koření a uvolní chutě. Bohužel jsem si nevyfotil tu skvělou etiketu co jsem k tomu udělal. Snad tedy příště..

Čas receptu: příprava 10 minut, odležení 4 dny

Suroviny na 1 ½ skleničky (cca 300g):

  • 60 g mleté hořčice
  • 2 dl olivového oleje (jiný než extra virgin)
  • 6 stroužků česneku, oloupaných
  • 3 pol lžíce medu
  • 1 dl octa (smíchal jsem 1:2 vinný s jablečným)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Pokud nemáte semínka hořčice už namleté, první je tedy namelte.
  2. Smíchejte se zbytkem surovin a rozmixujte na kaši. V případě pasty, přidejte vodu.
  3. Dochuťte dle libosti solí a pepřem a nechte v teple asi 4 dny.
  4. Poté přesuňte a skladujte v lednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.