Já myslím, že většině z Vás netřeba představovat, ale pro ty co to nevíte, tohle je prostě skvělé jídlo a neříkám, že můj recept je jediný a správný ! Hodí se prakticky k čemukoliv a základem jsou skvělá čerstvá avokáda! Barva skvostná a složení hodně dle libosti..
Čas receptu: příprava max 15 minut
Suroviny:
- 2 avokáda, zralá
- 2 (menší) rajčata, bez slupky a bez semínek
- 1 menší cibule nebo šalotka, nadrobno
- hrst čerstvého koriandru, nadrobno
- 2 stroužky česneku, prolisovat
- 1 čaj lžíčka chilli
- 1 limetka, šťáva z ní
- špetka soli
Postup:
- Vypeckujeme avokádo, dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
- Zakápneme limetovou šťávou, aby nám nezhnědlo.
- Okrájíme slupku a střed z rajčete, případně zpaříme a sundáme. (Někdo dokonce i vyndává pecičky a vnitřky, aby nebylo tak moc tekutého obsahu, určitě to není na škodu)
- Smícháme všechny suroviny v míse a dochutíme, ochutnáme a upravíme dle libosti.
Pingback: Dýňovo-batátové placky - Blog Paleo Doupě