Tento vývar se hodí jako ideální osvěžení v horkých letních dnech. Citrusová chuť společně s kořením podtrhne samotnou chuť fenyklu. V kombinaci s čerstvým ovocem a trochy kokosového cukru na trochu hutnější chuť se z ní může stát studená polévka či jen tak obyčejné občasné pití. Recept jsem si vypůjčil z srpnového F.O.O.D.
Čas receptu: příprava 25 minut, chlazení 2+ hodiny
Suroviny na 4 porce:
- 1 fenykl
- 2 pol lžíce kokosového cukru
- šťáva z jednoho citronu
- šťáva z jednoho pomeranče
- špetka skořice
- 100 g malin
- 100 g ostružin
- 100 g borůvek
- 600 ml vody
Postup:
- Svaříte nakrájenou bulvu fenyklu ve vodě s cukrem a šťávou z citronu.
- Vaříme asi 20 minut a poté zcedíte.
- Přidejte skořici a pomerančovou šťávu a dejte vychladit.
- Servírujte ovoce do sklenic a poté zalijte vývarem.