Nedávno tady měli někteří recepty na Nutellu v paleo podání. Nic proti nim nemám, vypadají všechny skvěle a chutně a rozhodně bych si je udělal taky, ale protože jsem chtěl recept trochu jinak, přišlo mi vhod, že se rozeběhla soutěž o kuchařku na stránkách Henriety Peškovičové a zde mi také můžete pomoci hlasem (likem) vyhrát. Snažil jsem se najít více receptů a poměřit, co by šlo udělat jinak. Určitě mě oslovila varianta s použitím datlí, které věřím tomu dodají krásnou krémovitost, ale nakonec jsem si udělal takový mix mezi recepty.
Čas receptu: příprava 15 minut
Suroviny na cca 200 ml:
- 1 hrnek lískových ořechů
- 1 čaj lžíce vanilky
- 1 čaj lžíce skořice mleté
- 4 pol lžíce kakaa
- 1 čaj lžíce mořské soli
- 5 pol lžic medu
- 1 pol lžíce kokosového oleje
- 50 ml kokosového mléka
Postup:
- Nasekám ořechy na strukturu mouky v mixéru.
- Přidám vanilku, skořici, kakao, med, sůl a kokosové mléko a nechám pořádně rozmíchat.
- Při zapnutém mixování přilévám kokosový olej.
- Pokud struktura není tekutá dle potřeby, můžu rozředit dalším kokosovým mlékem či vodou.