Jedna z těch sytějších snídaní a musím uznat, s lilkem jsem neměl vřelý vztah, vlastně téměř žádný, ale překvapil. Zase jde o vaječnou kombinaci a tentokráte s grilovanou zeleninou. Recept jsme našli na mnoha místech, ale to, ze kterého jsem to nakonec dělal je tohle.
Čas receptu: příprava 5 minut, smažení/grilování 20 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 lilek
- 3 vejce, rozmíchaná
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájíme lilek na alespoň centimetr a půl tlusté plátky.
- Dáme grilovat na 3-4 minuty každou stranu, kterou jsme namazali olejem a solí.
- Poté vykrojíme střed, třeba lžící na melouny nebo nožem.
- Dáme na pánvi rozpustit máslo a osmažíme z obou stran lilky s tím, že středy vyplníme vejcem.
- (Já jsem to tam měl asi 3 minuty a pak jsem obracel, dost záleží jak jste vedli rovně řezy, jak vám to stojí na pánvi a kolik jste dali vejce – doporučuji trochu méně než zarovnané.)
- Obracíme až vejce ztuhne a poté podáváme.
Variací si na to zase můžete podle chuti udělat kolik chcete – protože koření to pokaždé promění v něco jiného.