Buffalo omáčka je známá svou specifickou chutí a podáváním až na vypečené maso, tedy spíše glazování než marinování. Vzniklo to jako velmi rychlé jídlo a tak ho také představím i Vám. Rozhodli jsme se použít tento recept a vynechat jeho dip. Jako přílohu jsme si dali kapustu s mrkví orestované na ghee s kořením. Nic složitého, skoro žádné nádoby nebyly a téměř ani žádné úsilí.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 45-50 minut
Suroviny na 4 porce:
- 1 kg kuřecích křídel, špičky odkrojené, případně
- sůl, pepř
- 1 čaj lžíce kokosového nebo jiného oleje či tuku, roztopeného
- Buffalo omáčka:
- 4 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 6 pol lžic jablečného octa
- 4 čaj lžíce sušeného česneku
- 1 čaj lžíce chilli
- 1 čaj lžíce uzené a sladké mleté papriky
- 1 čaj lžíce soli a pepře
Postup:
- Omyjte a osušte kuřecí křídla. Odkrojte špičky a buď překrojte i na poloviny nebo nechte vkuse.
- Osolte a opepřete a předehřejte si troubu na 200°C.
- Vložte na hliníkovou fólii či pečící papír, zalijte olejem a pečte 45-50 minut.
- V míse si smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- Až se kuře dopeče, vyndejte ho, promíchejte pořádně v míse a podávejte.
Buffalo omacka ani nahodou. Ta se dela na rozpalene panvi: vinny ocet, sweet chilli/tabasco, trtinovy cukr, cesnek. Po provareni 1/2 kostky masla a nechat dojit. (nenechat vyparit)
V soli, pepri, chilli uz maji byt kridla nalozena.
Kdyz neco neumite, tak to nedelejte. Dekuji.
Jiste, ono to ma totiz patentovane slozeni, od ktereho se nesmi uhnout ani o milimetr. Kazdopadne diky za info, jak se to podle vas ma delat.
Problem je, ze tri suroviny co jste popsal, se neslucuji se surovinami, ktere by se daly pouzit v paleo. Ja tady nikomu netlacim ze to je jediny a spravny recept, je to konverze toho, jak bych to udelal ja.