Špagetovou dýni asi znáte. Tento recept asi ne, originál pochází z blogu Tchibo. Je to rychlý a téměř bezpracný recept, kde ušetříte i za nádobí, protože použije jako misku samotnou dýni. Variací je potom i mnoho dalších, jen se oplatí při plnění masem si směs předdělat na pánvi a dýni zapéct samotnou bez náplně a až potom s ní. Pokud Vám něco zbyde, je to ideální příloha k různým masům.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 40-60 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 menší až střední špagetová dýně, lépe čerstvější
- 3 velké stroužky česneku, nadrobno nebo na plátky
- 1 chilli paprička peperoncino
- 2 pol lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Dýni omyjte a osušte, rozkrojte podélně a vydlabejte lžicí semínka.
- Nasekejte si chilli, česnek a dejte do vnitřku dýně, do každé dejte lžíci olivového oleje, osolte.
- Dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 40-60 minut, dokud dužina nezměkne.
- Že je hotové, poznáte tak, že vidličkou zapíchnete do dužiny a nebudete mít velký odpor a podaří se Vám ji dělit na vlákna.
- Vše ještě trochu dosolte, opepřete a můžete konzumovat; také můžete vše vyškrábat a smíchat si na talíři.