Vaječný sandwich (sendvič)

Vaječné sendvičeJedním z prvních zařízení, kterých jsem se po přechodu na paleo chtěl zbavit měl být sendvičovač. Nedávno však připravovala doma drahá polovička jídlo a donesla si od kolegyně z práce recept na jednoduché vaječné sendviče. Nevěděl jsem jak k tomu přistupovat, dokud jsem neochutnal a poté druhý den viděl, jak to vypadá během přípravy. Bohužel se nedá ten zážitek přinést tak krásně, jako se to děje. Avšak co je zde možné, udělat prostě desítky či stovky různých variant. A to ať už v paleo či primal verzi. Samozřejmě, že více či méně výživné, ale skvělé jako alternativa užívání vajec ke snídani a také přenosné a skladné svačiny – tedy obzvláště na cesty. Nepotřebujete k tomu nic moc víc, než sendvičovač (tedy ten gril ve tvaru trojúhelníků (i jiných tvarů) a pár základních ingrediencí. Naše náplň byla niva sýr a čabajka na jemné plátky.

Čas receptu: příprava 2 minuty, vaření 2 minuty

Suroviny na 1 porci (4 trojúhelníky):

  • 2 vejce
  • špetka soli a pepře (či jiného koření)
  • libovolná náplň (pár koleček salámu nahrubo, slanina, sýr, atd.)

Postup:

  1. Rozehřejte si sendvičovač.
  2. V míse rozmíchejte vejce se solí a případně dalším kořením.
  3. Nakrájejte si náplň na menší či větší kousky.
  4. Rozmíchané vejce vlijte do horkého sendvičovače rovným dílem.
  5. Vložte plnící směs a zaklopte víkem (avšak neuzavírejte – směs extrémně nakyne, asi tak 4x co se týče velikosti)
  6. Nechte mírně vychladnout (a tedy i splasknout) a přesuňte k podávání.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *