Whole30 Den 22

Pomalu, ale jistě se nám blíží konec. Už jen týden a budeme to mít poprvé celé za sebou. Pro mě dnes začnou projekty, co připravit na mé narozeniny, takže dnes se bude testovat, ve čtvrtek finišovat, ať se mají na co těšit.

Přeptal jsem se také Noemi, na to jaký má názor na brambory ve Whole30 a zde je její odpověď:

‘ Používám sladké brambory – batáty, ale zřídka – odhadl jste to správně – jsou i pro mě příliš sladké, takže žádná sláva. Naopak mám moc ráda klasické brambory, jsem rostlá na klasických domácích bramborách. Brambory beru jako” Luxusní přílohu”, tj. občasnou a tak si je i vychutnávám, luxusní znamená i v omezeném množství. Prostě v určitém množstí (resp. velikosti porce) lákají málo inzulínu dle Glycaemic Load (glykemická zátěž). Počítala jsem si to a tak cca 80 g brambor ve slupce nebo vařených brambor je glykemická nálož střední, cca 14 a tudíž se zdravá slinivka nevyplaší a neprodukuje příliš mnoho inzulínu. Z hlediska glykemického indexu a glykemické náloži by pro zdravého člověka mohla být pro i v rámci Whole OK, ovšem je otázkou,  jak moc jsme zdraví, jaké jsou jiné aspekty – odhlížíme – li na okamžik od reakce na inzulín atd- podobně jak jste to nastínil. ‘

Den 22 – Metla
Den 22 snídaně

 

Snídaně: krůtí plátky na olivovém oleji s kořením Pan Sýr, paleo tabbouleh s navíc paprikou a okurkou
Oběd: krůtí plátky na olivovém oleji s kořením Pan Sýr, rozpečený lilek
Svačina: 30 g slunečnicových semínek loupaných
Večeře: rybí tacos (tmavá treska, olivový olej, koriandr, paprika, rajče, ledový salát) + asi 50 g slaniny a ochutnávky dnešního pečení
Den 22 večeře
Pohyb: schody, schody, schody a procházka
Pitný režim: 2 litry vody + 1 ovocný čaj

Den 22 večeře

Den 22 – Noemi

Snídaně: „Ovar“ z telecí hlavy za studena, křen
Salát (na velmi jemno  – čekanka červenolistá, mrkev, ředkvička, limetková šťáva, ½ avokáda, sůl, kumín, čerstvá feferonka, 5 g cibulky)

Oběd: Vařená hovězí žebra, 1 plátek domácího špeku (cca 15g)
Salát: masité vyzrálé rajče, 1 PL panenského olivového oleje, pepř, sůl, sušené oregáno, 1 Pl balsamico

Večeře: Filet z mořského okouna (cca 200g) opečený na ½ PL ghee s žampiony, sůl, bílý mletý pepř a stonky z hladkolisté petržele , deglazováno citronovou šťávou a posypáno strouhanou citronovou kůrou a hladkolistou petrželí
Cukety a řajčata datterini  (krátce opečené  slabé plátky cukety na panenském olivovém oleji a sladkými rajčátky datterini s malými tmavými  olivy v olivovém oleji a piniovými oříšky)

Pohyb: lehká procházka

Pitný režim: 2,5 lt     káva: 1

Poznámka: ranní křeče v lýtkách – použito magnesium

Leave a Reply

Your email address will not be published.