Shodou náhod jsme měli s Noemi podobné jídlo a to jsme se rozhodně nijak nedomlouvali. Jinak s dnešním horkým dnem, se také nutně musel zvednout příjem vody. Ale jinak se nic moc zajímavé nedělo, možná jen to, že to pro mě byl další den plný experimentování a příprav jídla, které jsem ještě nikdy nechystal. Ale o tom zase až jindy …
Den 19 – Metla
Snídaně: jablečná kaše s ovocem (vejce, strouhaný kokos, jablko, skořice, muškátový květ, kokosové mléko)
Oběd: grilované sardinky s petrželovým salátem a ančovičkovým dresinkem
Svačina: pár plátků slaniny, rybíz a angrešt
Večeře: krkovice, cuketa a rajče na pánvi na olivovém oleji s maďarským kořením na vepřové, salát z rukoly, polníčku, okurky, jarní cibulky a pažitky, guacamole + banánová zmrzlina s červeným rybízem
Pohyb: procházka (2 hodiny)
Pitný režim: 3,5 litru vody (z toho asi litr ledový čaj ze zeleného čaje)
Den 19 – Noemi
Snídaně: Plátek krůtích prsou na sucho (100g) Salát: okurka, ledový salát, rajče, panenský olivový olej (2 PL)
Oběd: Vajčečná skořicová omelete se strouhaným kokosem ( 2 vejce, cca 3 PL strouhaného kokosu, 1 PL vody, ochucená špetkou solí na ½ PL kokosového oleje a hotová posypaná lehce skořicí), Strouhaná čerstvá mrkev, ochucená citronem
Večeře: „Tatarský biftek zjednodušený“ (140 g, sůl, kousek čerstvé pfeferonky, panenský olivový olej, troška cibulky) se strouhaným čerstvým křenem a salsou tonnata (1,5 PL, zjednodušená – domácí majonéza v poměru 1: 1 s tuňákem v olivovém oleji, ochuceno kouskem sardinek naložených v soli), Celerové hranolky opečené na olivovém oleji + cca 1/4 malého žlutého melounu
Pohyb: plavání, posilování břišních svalů
Pitný režim: 2,5 lt káva: 2