Whole30 Den 13

Pomalu, ale jistě to utíká. Blížíme se k polovině a mám takový pocit, že vše jde jak má. Ačkoliv nejsem zastáncem toho, aby se lidi vážili a měřili, protože je to jeden z mnoha údajů, které dávají celkový obraz o zdravotním stavu, provedl jsem poprvé od začátku Whole30 orientační měření. Určitě jsem nadšen, protože váha klesla na přijatelných 84,5 kg. Kromě toho se také cítím mnohem lépe, zažívání je v normálu a já už nemám pocit, že jsem taková koule. Samozřejmě je toho ještě přede mnou mnoho a neplním až tak předsevzetí, která jsem si na začátku určil (respektive ty představy o tom, jak to bude byly výrazně nadsazené, cíle však byly stanoveny reálné a ty se daří plnit na víc než 100%). Jsem totiž člověk co je málokdy plně spokojen. Kladu si před sebe velmi vysoko postavenou laťku a tak kdykoliv se mi povede něco k mé plné představě jsem o to víc rád. Ale vždycky je na čem pracovat a to je ta správná motivace a motor k tomu dělat vše zase o něco lépe.

Den 13 – Metla

Snídaně: klobása od Pandrholy na pánvi, dušená kapusta a melounové smoothie (tři druhy melounu, 1 dcl kokosového mléka, 1 banán a pár lístků máty)
Den 13 Snídaně
Před obědem: 15 ml rybího oleje, hrst malin
Oběd: pečené kuřecí prso, dušená kapusta
Večeře: krůtí kousky na chilli a koriandru, kmínu a římském kmínu s červenou cibulí, salát z nakládané mrkve a daikonu – dresink citron a rybízový mošt, ledový salát
Den 13 Večeře
Pohyb: 2 tabaty
Pitný režim: 2 litry vody + 1 černý čaj

Den 13 – Noemi

Snídaně:  Vaječné bílky s šunkovými nudličkami, a polité žloutkem  (bílky ze tří vajíček usmažené nasucho, teplé polité 1 žloutkem a posypané nudličkami z domácí šunky, poté dochuceno diamantovou solí) Zelené fazolky v páře, poté krátce opečené na 1 PL kokosového oleje se skořicí, nakonec dosoleno

Oběd:  Vývar z krůtího masa s kousky masa, dochuceno čerstvou hladkolistou petrželí a natí z řapíkatého celeru
Tuňák v olivovém oleji (ve skle cca 80 g) s velkým  čerstvý salát (hlávkový salát, 60 g mrkve, limetková šťáva,  1KL panenského olivového oleje, pepř,  mandle drcené nahrubo 1 PL)       

Večeře: Florentský steak (140g) s květákem na páře (květák dochucen solí, hladkolistou petrželí)
Fenyklový salát s hruškami a strouhanými mandlemi (1/2 fenyklové bulvy, 1 stonek řapíkatého celeru, 120 g zralé hrušky, vinaigreitte (1 Kl vinného červeného octa se špetkou solí vyšlehat, poté 2 PL panenského olivového olej),  cca 9 nahrubo nasekaných mandlí , čerstvé strouhaný křen)

Pohyb: joga, domácí posilování břišních svalů, Procházka svižnou chůzí ( 2 hod)

Pitný režim: 2,5 lt (z toho 1 zelený čaj) káva: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.