Pokud nevíte, jak využít vyzrálé avokádo, mám pro Vás jeden tip. Vhodné jsou i pro ty, kteří nemůžou žádné oříšky, protože se pracuje jen s kokosovou moukou a dalšími ingrediencemi. Sušenky nebudou moc křupavé, ale za to budou velmi výživné a taky pěkně šťavnaté. No a když k tomu přidáme čokoládu, tak vlastně ani ti, co ho nemají moc v lásce poznají, že se dá jíst. Já osobně mám docela rád, když se nerozmačká avokádo úplně dohladka, ale najdete malé zelené kousky v každé sušence. Samozřejmě si do nich klidně dejte navíc oříšky pokud chcete, ale to už nechám na Vás. Originál receptu jsme našli zde.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 10 minut
Suroviny na 12 sušenek:
- 1 velké avokádo, zralé, rozmačkané na pastu
- 28 gramů čokolády, cca 2 kostičky
- 2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
- ¼ hrnku kokosové mouky
- 1 čaj lžíce medu
- 2 vejce
- 1 čaj lžíce vanilky
- 100 ml kokosového či jiného ořechového mléka
Postup:
- Roztopte čokoládu a smíchejte s ní med.
- K vejcím vlijte kokosové mléko a roztopenou čokoládu s medem a mírně rozmíchejte.
- Přidejte kakao a Vmíchejte avokádo.
- Poté přidejte postupně kokosovou mouku.
- Pomocí polévkové lžíce vytvořte sušenky.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.