Ačkoliv se, v rámci paleo, z mandlové mouky peče velmi často, nějaké ryze mandlové sušenky zde vlastně ani nemám. Tyhle jsme našli s mírnou úpravou v F.O.O.D. magazínu z dubna. Přijdou mi docela suché a možná bych jim příště dal o trochu méně času v troubě, ale krásně vystihují onu mandlovou chuť. Vše ještě krásně ozvláštňují oloupané mandle.
Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 15 minut
Suroviny na 1 plech (+- 30 sušenek):
- 350 g mandlové mouky (cca 2 hrnky)
- 2 vejce, rozdělené na bílky a žloutky
- 3 pol lžíce medu
- 1 čaj lžíce jedlé sody
- šťáva z poloviny citronu (1-2 pol lžíce)
- cca 30 loupaných mandlí
Postup:
- Žloutky rozmíchejte s medem a citronovou šťávou.
- Přidejte mandlovou mouku, jedlou sodu a rozmíchejte.
- Z bílků utvořte tuhý sníh a vmíchejte ho opatrně ke zbytku těsta.
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vytvarujte si kuličky z těsta, pokud se moc lep namočte si ruce.
- Na pečícím papírem vyložený plech položte kuličku a přimáčkněte ji mandlí.
- Pečte dozlatova asi 15 minut.