Po první zkušenosti s quiche, co jsme dělali vcelku nedávno a zdál se mi hodně suchý, jsem se rozhodl vyzkoušet jinou náplň a hlavně, jiný korpus. Poučen z předchozího receptu, jsem vytvořil poměr kokosové s mandlovou moukou 1:1 a dostavil se téměř onen kýžený efekt, avšak vylepší to ještě také jiná, trochu šťavnatější náplň – to byly právě ony napůl rozkrojené cherry rajčátka. Dále jsem pak zkrátil dobu pečené, protože se mi minule zdály i vejce moc přepečené a myslím, že jsem se dostal téměř k dokonalému provedení primal quiche. Maso můžete použít buď například jako já obrané ze skeletu na vývar nebo čerstvé, osmažené na pánvi a poté zbavené přebytečného tuku.
Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 10 minut, pečení 35 minut
Suroviny na 1 koláč:
- krusta:
- 70 g mandlové mouky
- 70 g kokosové mouky
- 115 g másla, roztopeného
- 2 vejce
- špetka soli
- náplň:
- 4-5 vajec
- 60 ml kokosového či jiného ořechového mléka
- 1 hrnek nastrouhaného sýra, (čedar, gouda, niva, atd. – 100 g)
- 1 hrnek vařeného kuřecího masa (případně 2 kuřecí prsa, orestovat na tuku na pánvi s kořením)
- 2 hrnky špenátu
- 4 stroužky česneku, na plátky
- ½ cibule, na nudličky
- 10 cherry rajčat, překrojené na polovinu
- sůl, pepř, chilli, dle chuti
- 1 pol lžíce tuku
Postup:
- Krusta: Smíchejte vejce s máslem, ať už rukou či v mixéru.
- Přidejte kokosovou mouku se solí, pořádně promíchejte.
- Vytvořené těsto pořádně natlačte do formy (22-26 cm) a propíchejte vidličkou.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte 10 minut, poté odložte bokem.
- Náplň: Na pánvi si na tuku osmažte cibuli a česnek do průhledna (3 minuty) a poté přidejte maso, ať už čerstvé nebo vařené a dokořeňte.
- Přidejte špenát a pořádně promíchejte.
- Nechte vychladnout a poté smíchejte se sýrem, vejci a kořením.
- Zatlačte poloviny rajčat, vzhůru řeznou stranou, do této náplně a pečte 25 minut.