Recept jsem si vypůjčil od LaBlackPepper, který byl zveřejněn na Paleolifestyle.cz. Jmenuje se polévka pro lenochy a taková opravdu je, není třeba nic moc dělat, všechno za nás udělají stroje (teda téměř) a výsledek je tedy nejen skvělý, ale i bez extra práce s úklidem a přípravou samotnou. V sezóně to bude skvělé udělat znova z čerstvých rajčat, ale protože teď by se to neoplatilo, konzerva nás zachrání. Zeleninový základ, podobně jako koření, můžete snadno obměňovat.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 40 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 cibule, nahrubo
- 1 mrkev, nahrubo
- 3 celerové řapíky, nahrubo
- 4 stroužky česneku, vyloupané
- 1 chilli paprička (či méně dle chuti)
- 1 konzerva rajčat (400g)
- špetka soli, pepře, koriandru, římského kmínu
- 2 pol lžíce tuku dle Vaší volby
- koriandr a opečené chorizo, pár kapek olivového oleje, na ozdobení
- voda
Postup:
- Oloupejte zeleninu a nakrájejte nahrubo.
- Na rozehřáté pánvi na tuku orestujte zeleninu a chilli (3-5 minut).
- Přidejte koření a promíchejte.
- Přidejte rajčata a duste na nižším zdroji tepla asi půl hodiny. (Jak bylo řečeno v originálním receptu, vypláchněte konzervu vodou)
- Dochuťte, bude to třeba, a případně rozřeďte vodou a poté rozmixujte dohladka.