Ovoce plněné ořechovo-datlovým krémem

Ovoce plněné krémemJednoduchý dezert v efektním provedení, které znáte určitě ze svého standardního mlsání – ořechová pasta, různé ovoce a případně i nějaká ta čokoláda. Zkoušeli jsme zatím jen dva druhy ovoce, protože jsme je měli doma, ale dalo by se to prakticky udělat téměř z čehokoliv, jen výsledek bude vypadat trochu jinak a budete muset použít jinou techniku plnění a vytváření otvoru. Nejvhodnější a podle originálního receptu se hodí banány. Samozřejmě čokoláda zde není nutná, ale pěkně podbarví celou chuť a přidá trochu hořkosti do celého sladkého pokrmu.

Čas receptu: příprava 20 minut

Suroviny na 6 kousků:

  • 1 kiwi, oloupané a rozkrojené napůl
  • 2 banány, nejlépe tlustší, čerstvé a co nejrovnější
  • 1 pol lžíce mandlové pasty
  • 1 pol lžíce datlové pasty
  • 1-2 pol lžíce horké vody
  • 40-50 g 100% čokolády
  • kokos, nadrcené ořechy

Ovoce plněné krémem

Postup:

  1. Banán oloupeme a zbavíme vláken. Rozkrojíme na dva vysoké špalíky, zarovnáme aby mohly stát na rovném povrchu.
  2. Pomocí nože či slámky vytvoříme dutinu uvnitř, snažte se opatrně ačkoliv nevadí, když se banán trochu rozpadne.
  3. Není nutné: dejte banány do lednice, snáze pak vychladne čokoláda.
  4. Roztopte si čokoládu a namočte do ní spodní část banánu, jak vysoko chcete, ale maximálně do poloviny výšky banánu. Čokoládu můžete obalit ořechy či kokosem.
  5. Dejte na pár minut vychladnout do lednice (asi 20 minut).
  6. Krém: datlovou pastu nebo nadrobno nasekané datle rozpustíme na hustou pastu v horké vodě a přidáme mandlovou pastu. Připravíme do konzistence krému.
  7. Naplníme sáček a s pomocí toho naplníme ovoce.
  8. Poté už jen podáváme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.