Jednoduchý dezert v efektním provedení, které znáte určitě ze svého standardního mlsání – ořechová pasta, různé ovoce a případně i nějaká ta čokoláda. Zkoušeli jsme zatím jen dva druhy ovoce, protože jsme je měli doma, ale dalo by se to prakticky udělat téměř z čehokoliv, jen výsledek bude vypadat trochu jinak a budete muset použít jinou techniku plnění a vytváření otvoru. Nejvhodnější a podle originálního receptu se hodí banány. Samozřejmě čokoláda zde není nutná, ale pěkně podbarví celou chuť a přidá trochu hořkosti do celého sladkého pokrmu.
Čas receptu: příprava 20 minut
Suroviny na 6 kousků:
- 1 kiwi, oloupané a rozkrojené napůl
- 2 banány, nejlépe tlustší, čerstvé a co nejrovnější
- 1 pol lžíce mandlové pasty
- 1 pol lžíce datlové pasty
- 1-2 pol lžíce horké vody
- 40-50 g 100% čokolády
- kokos, nadrcené ořechy
Postup:
- Banán oloupeme a zbavíme vláken. Rozkrojíme na dva vysoké špalíky, zarovnáme aby mohly stát na rovném povrchu.
- Pomocí nože či slámky vytvoříme dutinu uvnitř, snažte se opatrně ačkoliv nevadí, když se banán trochu rozpadne.
- Není nutné: dejte banány do lednice, snáze pak vychladne čokoláda.
- Roztopte si čokoládu a namočte do ní spodní část banánu, jak vysoko chcete, ale maximálně do poloviny výšky banánu. Čokoládu můžete obalit ořechy či kokosem.
- Dejte na pár minut vychladnout do lednice (asi 20 minut).
- Krém: datlovou pastu nebo nadrobno nasekané datle rozpustíme na hustou pastu v horké vodě a přidáme mandlovou pastu. Připravíme do konzistence krému.
- Naplníme sáček a s pomocí toho naplníme ovoce.
- Poté už jen podáváme.