Jednoduchá svačina či snídaně, která je hotová za pár minut, nabízí tunu možných obměn a hlavně, chutná skvěle! Hrníčkové dorty si můžete různě přizpůsobit svým oblíbeným chutím a preferencím surovin, ostatně jeden jsem dával jako součást knihy zdarma. Tento má navíc polevu, ale tu můžete s klidem vynechat, pokud to je na Vás sladké dost a dost. Jako inspirace nám posloužil tento recept.
Čas receptu: příprava 7 minut
Suroviny na 1 porci:
- 2 pol lžíce kokosové mouky
- 1 čaj lžíce skořice
- 1 vejce
- ½ čaj lžíce jedlé sody
- 2 pol lžíce kokosového mléka
- 1 ½ pol lžíce medu
- ½ čaj lžíce vanilky
- špetka soli, muškátového oříšku
- poleva:
- 1 pol lžíce kokosového mléka
- 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 1 čaj lžíce medu
- ½ čaj lžíce citronové šťávy
Postup:
- Smíchejte všechny suroviny na buchtu v hrníčku. (Lépe přímo v něm ať se nešpiní nádobí)
- Dejte do mikrovlnky na 2 minuty na plný výkon.
- Připravte si polevu, smíchejte všechny suroviny a přelijte hrníčkový dort.
Vynikající dezert, hotový opravdu za cca 5 minut.Jsem na bezlepkové a bezlaktozové stravě, takže pro mě ideální. Díky za inspiraci, zkusím i krekry s chia semínky:)