Moje záliba v indickém, či Indií inspirovaném jídle mě přivádí na různé další verze či pokrmy, které jsem normálně například v restauracích či na menu neviděl. Jedním z nich je toho rychlé, velmi kořeněné, ale přitom vcelku usedlé jídlo. Pokud nemáte celý římský kmín, můžete ho nahradit mletým a ten již nemusíte pražit, zhořkl by a není ho třeba vůbec pražit kvůli uvolnění chutí. Podávali jsme s dušenou brokolicí, protože samo jídlo je velmi aromatické a je nejlepší k tomu přidat něco jemného, jako třeba okurkovou raitu nebo právě dušenou zeleninu. Recept jsem si vypůjčil ze skvělé kuchařky Kuchyně Indie a jihovýchodní Asie.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 35-45 minut
Suroviny na 2 porce:
- 6 kuřecích spodních nohou
- 1-2 pol lžíce celého římského kmínu
- 1 stroužek česneku, prolisované či nadrobno
- 2 cm zázvoru, nadrobno
- 2 čaj lžíce mletého římského kmínu
- ¼ čaj lžíce mletého černého pepře
- 2 tobolky kardamonu
- 1 čaj lžíce koriandru
- 1 chilli paprička, nadrobno
- ½ čaj lžíce masaly
- špetka soli
- 1 pol lžíce ghee či kokosového oleje
Postup:
- Na suché pánvi si opražte polovinu celého římského kmínu, pokud používáte. Zhruba 2 minuty než pustí vůni.
- Na druhé pánvi či na té samé, osušené rozehřejte olej a osmažte v něm kardamom, pepř a přidejte zbylý římský kmín, smažte 2 minuty.
- Přidejte zázvor, česnek, čili a smažte další dvě minuty za pravidelného míchání.
- Přidejte mleté koření, tedy koriandr, římský kmín, sůl a za stálého míchání nechte spojit.
- Nyní přidejte kuře, které bylo omyto a osušeno a pořádně ho obalte ve směsi.
- Zakryjte nádobu a opékejte asi 20-25 minut.
- Poté posypte masalou, nasucho praženým římským kmínem a dejte tomu ještě pět minut.