Jídlo, které jsem jako malý neměl vůbec rád, ale s postupem věku jsem si ho oblíbil, bylo velmi často u nás doma. Dokonce mi hodně chybělo, že jsem ho tak dlouho neměl, tak jsem si ho musil zkusit připravit. Prakticky jde o směs, kterou byste mohli s přehledem použít na svíčkovou, ale nemusíte pasírovat. Zeleninu klidně použijte mraženou, nemusí být čerstvá – a tím si dokážete ušetřit spoustu času. Já jsem si stehna koupil s kostí, ale můžete to brát i bez ní a potom se vaří o něco kratší dobu. Drahá polovička tohle jídlo ještě nikdy neměla a byla velmi mile překvapena.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 45 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 600 +g krůtího stehna, s kostí nebo bez
- 3 mrkve, na kostky
- 2 petržele, na kostky
- ¼ celeru, na kostky
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- 1 cibule, nahrubo
- sůl
- trocha tuku dle Vaší volby
- voda nebo vývar
Postup:
- Krůtí stehna v rozehřátém hrnci na tuku orestujeme dozlatova ze všech stran.
- Přidáme všechnu zeleninu a chvíli restujeme za občasného míchání.
- Poté podlijeme vývarem či vodou, přidáme koření (nejlépe v gázovém sáčku, abychom ho pak nemuseli lovit)
- Dusíme pod poklicí asi 45-60 minut podle velikosti masa, za občasného podlévání.