Plněné tortilly libovolnou směsí, to je vlastně tacos. Já se rozhodl vyzkoušet jako první rybí, protože ryb není nikdy dost v našem českém jídelníčku. Vybral jsem k tomu vcelku levnou a obzvláště dobrou sladkovodní tilapii, ale můžete nahradit čímkoliv jiným, tedy téměř čímkoliv, například treskou. Jako vzor jsem použil tento jednoduchý a rychlý recept.
Čas receptu: příprava 5-10 minut, vaření 20 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 0,5 kg tilapie na filety, 2 filety
- 3 velká rajčata, nahrubo
- ¼ hrnku koriandru, nadrobno, či jiných podobných bylinek
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nadrobno
- 1 – 2 chilli papričky, nadrobno
- 3 pol lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
- 1 pol lžíce tuku dle Vaší volby
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme cibulku s česnekem dokud nezměknou, asi pět minut.
- Přidejte filety a restujte z každé strany 3-4 minuty.
- Poté pokud se Vám nerozpadnou tak vidličkou či stěrkou rozdělejte na kousky.
- Přidejte chilli, rajčata, bylinky, osolte a opepřete a restujte asi 5 minut.
- Snažte se odpařit většinu kapaliny a případně dochutíte.
- Dejte do svých tortill nebo listů salátu a konzumujte.