Někdy nemáte čas marinovat maso, ale máte chuť na pořádné pečené masíčko. Alternativou se nabízejí různé způsoby přípravy, které dokážou přidat masu velké množství chutě za krátkou dobu. Příkladem budiž uzení, grilování s velmi aromatickými bylinami či příprava na oleji s nějakou tou výraznější chutí nebo právě pastu, kterou potřete maso a opečete do libovolné křupavosti. Poslední varianta je ta, kterou jsem si vybral pro tyto pikantní paličky podle Paleodietlifestyle.
Čas receptu: příprava 5-10 minut, pečení 45-60 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 12 kuřecích paliček, cca 900 g
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 čaj lžíce granulovaného česneku
- 2 čaj lžíce cayenského pepře nebo chilli
- 4 pol lžíce tuku, olivový olej nebo kokosový olej
Postup:
- Omyjte si a osušte kuřecí paličky.
- Smíchejte si v míse ostatní suroviny a vytvořte pastu.
- Potřete s ní ze všech stran paličky.
- Předehřejte troubu na 180°C a podle velikosti paliček pečte 45-60 minut.