Opět jedno rychlé a snadné jídlo, které jsem dělal párkrát a máme ho velmi rádi. Lilkové nudle se hodí téměř k čemukoliv, ale pro mě jsou tak nějak spojeny s asijským jídlem. Vždycky když je dělám a jen tak náhodou míchám nějaký recept, skončí to tak nějak hodně východně. Ale určitě to nevadí..že, ne? Na nudle jsem si oblíbil spíše mladší a menší lilky, protože se nemusíte starat o část se semínky, samozřejmě z většího, ale dokážete udělat více nudlí, je to tedy dost na Vás. Receptem jsem se nechal inspirovat zde, ačkoliv poprvé jsem připravoval něco podobného bez toho, abych ho znal.
Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 15-20 minut
Suroviny na 2 porce:
- asi 400 g krůtího prsa, na nudličky
- 2 střední lilky, na nudličky
- 1 pol lžíce olivového oleje či jiného tuku
- sůl, pepř, chilli
- mangová omáčka:
- 1 zralé mango
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 pol lžíce oleje
- špetka chilli, zázvoru
Postup:
- Na rozehřáté pánvi si na oleji osmažte okořeněné krůtí nudličky.
- Lilek si mezitím pomocí škrabky nakrájejte na proužky.
- Přidejte k dozlatova opraženému masu a restujte asi 8-10 minut do změknutí.
- Mangovou omáčku si vyrobíte nakrájením manga a smícháním se všemi surovinami v mixéru.
- Přelijte přes maso a nudle a podávejte.