Nestává se mi, že bych používal recepty z mimibazaru, ale po ochutnání tohoto jsem se rozhodl, že s mírným úpravami tomu dám šanci. Důvodem je totiž to, že jsem výsledek dostal první ochutnat a pak už nebylo moc o čem rozhodovat. Nejdříve jsem si myslel, že tam jsou kousky rozinek, které by tam určitě mohly pěkně přijít, ale byly to slupky švestek a tak tedy není až tak úplně nutné to celé rozmixovat, pokud chcete trochu jiný zážitek. Dále pak, ačkoliv jsme použili tyto pozdní a dosti kyselé švestky, nepřidávali jsme sladidlo, ale někomu to nemusí až tak chutnat, takže si přidejte do Vaší požadované chuti.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 800 ml:
- 1,5 kg švestek, vypeckovaných
- 100 g kakaa
- 1 panák ořechového nebo rumového alkoholu
- případně sladidlo
Postup:
- Švestky omyjte a vypeckujte.
- Dejte do tlustostěnného hrnce a vařte přikryté za občasného míchání 15 minut.
- Pokud použijete celou čokoládu, teď je její čas jak ji zapracovat do nutelly, pokud kakao můžete počkat až to více vychladne.
- Následně můžete nebo nemusíte rozmixovat a případně i přidat sladidlo dle Vaší preference
- Přidejte nakonec rum nebo nějaký ořechový alkohol (u nás vyhrála Žufánkovic Ořechovka)
- Nechte v chladnu alespoň 8 hodin proležet a spojit chutě, poté třeba ještě dochuťte.
- Zavařte a skladujte v temnu.
mám vyzkoušené, že místo švestek se daří dobře použít i jablka
Ahoj, my jsme zkoušeli ringle a taky to bylo dobré..
Tak to zní super, dokážu si představit třeba i meruňkovou ! Mňam!