Naše touha najít recept na ideální muffin, který bude lahodný, vypadat ještě o kousek lépe a bude zdravý nás vede k tomu zkoušet různé recepty. Zatím se nám tak napůl daří, občas to vyjde, občas ne. Vím, že za tím nevězí žádné kouzla a čáry, ale snaha a perfekcionismus. Dokonce jsme na této várce odhalili, že košíčky z DM bych nepřál ani svému nejhoršímu nepříteli, protože opravdu stojí za starou belu. Má drahá polovička zasáhla při tvorbě tohoto receptu hřebíček na hlavičku tím, že ubrala citelně oleje a dala tomu tak rozhodně lepší rozměr. Však srovnejte rozdíl s autorkou a jejími výtvory sami!
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 25-30 minut
Suroviny na 9 muffinů:
- 3 vejce
- 1 jablko, očištěné a nakrájené malé kousky
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 3 pol lžíce kokosové mouky
- 2 pol lžíce medu
- 1 vrchovatá lžíce skořice, i více
- ½ čaj lžíce jedlé sody
- špetka soli
Postup:
- Smíchejte sypké suroviny v míse, pořádně rozmíchejte.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vmíchejte do sypkých surovin tekuté (vejce, med, olej) a také jablka. A utvořte těsto.
- Na plechu si vyložte muffinové košíčky nebo formu.
- Připravte do nich těsto.
- Pečte 25-30 minut.
Tak jsme je, s menší úpravou, udělali už podruhé.
Poprvé přesně podle receptu; výsledek super.
Teď jsme jablka nastrouhali, místo skořice použili vanilkový extrakt a dovnitř každého muffinu jsme dali mraženou jahodu. Výsledek je neuvěřitelně neodolatelný. 😉
To zní víc než lahodně! Díky, Metla