Takže další pokus s vytvoření ideální pizzy se nesl v duchu mé velké chuti udělat něco se sýrem. Pizza je furt u mě tak nějak zakódována, že musí mít ten sýr na vrchu, pěkně vypečený a nejlépe ve více druzích, ale narazil jsem na Pinterestu na krásný recept na hezky zelenou cuketovou pizzu. Podíval jsem se na ingredience a bylo rozhodnuto. A co dát na pizzu, jsem se rozhodl na poslední chvíli ze zbytků co byly doma. Aby se vše nemuselo péct moc dlouho, připravil jsem si bokem všechny suroviny, které jsem pak dal nahoru (mimojiné taky skvěle propojí chutě) a za pár minut bylo vše hotovo i snězeno.
Čas receptu: korpus: příprava 10 minut, pečení 10-15 minut, náplň: příprava 10 minut, vaření 10 minut, pečení 10 minut
Suroviny na 4 porce:
- korpus:
- 2 střední cukety, nastrouhané nahrubo
- 100 g tvrdého sýra, nahrubo
- 2 vejce
- sůl
- náplň:
- 1 kuřecí prso, na malé nudličky či kostky
- 1 paprika, na proužky
- 100 g sýra s modrou plísní, nastrouhaného nahrubo či rozdroleného
- 6 žampionů, na plátky
- 1 cibule, na kolečka
- 3 stroužky česneku, na plátky
- 6-7 pol lžic rajčatové omáčky
- 2 pol lžíce tuku, olivového oleje třeba
- sůl, pepř, chilli, koření
- Korpus: nastrouhejte cuketu nahrubo, posypejte trochou soli a nechte odstát asi 10 minut.
- Zabalím do útěrky a vymačkám přebytečnou vodu.
- Smíchám s vejcem a sýrem a dám na pečící papír na plech.
- Předehřeju troubu a peču 10-15 minut na 210°C.
- Náplň: na rozehřáté pánvi na tuku osmažím maso z jedné strany (cca 3 minuty), okořením.
- Při otáčení přidám česnek, cibuli, houby a papriku a restuji další zhruba 3 minuty.
- Spojení: Vyndám z trouby korpus a okořením, potřu rajčatovou omáčkou a přidám zbytek surovin.
- Posypu sýrem a dám zapéct na dalších 10 minut do trouby.
Vynikají pizza! Kam se hrabou všechny pizzerie!!! Díky moc 🙂
This is very fascinating, You’re a very professional blogger.
I’ve joined your feed and look ahead to searching for extra of your excellent post.
Additionally, I’ve shared your web site in my social networks
Vynikající 🙂 …skvělý recept … díky za tento blog 🙂
Ahoj,
díky moc za komentář, jsem rád, že to vyšlo a chutnalo.
Metla