Tento salát je kombinací oblíbených surovin v trochu jiném provedení než obvykle. Sladko-kyselá kombinace dohromady s větším množstvím proteinu perfektně zasytí pří náročnějších dnech a nutriční hodnoty z něj dělají velmi hodnotný prvek, který by se mohl začlenit do každodenního jídelníčku. Jen teda ještě trochu minimalizovat časovou náročnost a bude to ideální. Recept jsme si vypůjčili odsud.
Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 4 natvrdo uvařená vejce, nakrájená na čtvrtky nebo plátky
- 6 plátků vysmažené slaniny
- 2 hrnky špenátu
- 5 žampionů, na plátky
- 1 malá cibule, nadrobno
- 2 pol lžíce balsamika
- 1 pol lžíce kokosového cukru nebo medu
- 1 čaj lžíce hořčice
- 2 pol lžíce vody
Postup:
- První si připravte natvrdo uvařená vejce, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky, odložte na okraje talíře.
- Na vnitřní část rozmístěte špenát.
- Na pánvi osmažte cibulku do křupava. Odložte na papírové ubrousky.
- Na zbylém tuku osmažte cibulku do průhledna a v polovině přidejte žampiony.
- Obojí rozdělte na talíře na špenát a neslívejte zbytek tuku.
- Do zbytku tuku dejte balsamiko, sladidlo, vodu a hořčici a nechte projít varem.
- Přelijte přes zbytek salátu a poprašte nalámanou slaninou.