Tak a opět je tu další recept na hořčici, tentokráte trochu jiná opět. Jak to u mě bývá, snažím se připravovat recepty jinými postupy s jinými surovinami. Takže teď jsem zkusil celozrnnou hořčici, tedy kombinaci bílé a černé hořčice namáčené přes noc. Pro jemnější chuť ji namočte ve víně a poté přidejte ocet a na dochucení můžete i med. Samozřejmě můžete okořenit i něčím dalším, třeba estragonem, česnekem a tak dále. Naše je vcelku pikantní, ale to je to po čem jsme šli – černá semínka jsou výrazně aromatičtější, ale celkově namáčením se stává více bohatější co se týče chuti.
Čas receptu: příprava 10 minut, odležení 4+1 dní
Suroviny na 0,5 litru:
- ¼ hrnku hořčičných semínek bílých
- ¼ hrnku hořčičných semínek černých
- 1 hrnek vody nebo bílého vína, suchého
- ¼ hrnku bílého vinného octa
- ½ čaj lžíce soli
- 4 čaj lžíce mleté hořčice
Postup:
- Semínka obou barev zalijte vodou a nechte odstát zhruba jeden den.
- Směs dejte do mixéru a přidejte zbytek surovin.
- Pořádně rozmixujte na pastu, můžete pak dochutit dle libosti.
- Dejte odstát do lednice na 4 dny a poté konzumujte.
Pingback: Hovězí žebra na šalvěji | Metlův Paleo/Primal food blog