Když přišel doma požadavek, že bychom mohli udělat něco na indický styl, ale s mletým masem, netrvalo dlouho (dva dny) a bylo to v pořadí. Vlastně jsem dlouho uvažoval, že jsem viděl v českých restauracích nějaká ta jídla, ale nikdy mě nelákalo si tam dávat něco s mletým masem. Teď už vím, že to až tak netradiční není a vlastně to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Recept jsem si vypůjčil odsud.
Čas receptu: příprava 15 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 4 porce:
- 700 g mletého masa (mix vepřové s hovězím)
- 2 mrkve, na tlustší plátky
- 2 rajčata, nahrubo
- 3 pol lžíce tuku
- 2 cm zázvoru, nadrobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 cibule, nahrubo
- 1 čaj lžíce hořčičných semínek, nejlépe černých
- 2 čaj lžíce soli
- směs koření (2 čaj lžíce koriandru, 1 čaj lžíce chilli, 1 čaj lžíce mleté papriky, 1 pol lžíce garam masala, 1 čaj lžíce mletého kmínu)
- 4 pol lžíce koriandrových listů, nadrobno
- 1 limeta, šťáva z ní
- 2 zelené chilli papričky, najemno
Postup:
- Rozehřejte v pánvi olej a přihoďte hořčici.
- Až přestanou praskat přidejte pastu umíchanou z zázvoru a česneku, cibuli a pokud chcete tak i chilli, občas promíchejte.
- Až začnou hnědnout přidejte mleté maso a opražte ho dokud nezačne mít barvu.
- Přidejte koření, rajčata, mrkev a sůl a pořádně promíchejte a duste asi deset minut, aby se vyvařila tekutina.
- Nakonec přidejte koriandr, zalijte limetovou šťávou a odstavte z tepla.