Dary moře ostatně jako ryby jsou nutností, kteoru v našich podmínkách musíme začlenit do našich jídelníčků. Já osobně bych doporučil alespoň dvakrát týdně, ale klidně můžete i více. Nejvíce se kvůli omega-3 oplatí tučnější ryby nejlépe z volného rybolovu, ale to také bývá to nejdražší co je dostupné. Krevety se dají sehnat o něco levněji než tuňáci či lososi, ale také vyžadují dostatek práce s očištěním a například ty mražené máte většinou předvařené v oslazené vodě, což je jeden z důvodů proč se jim vyhýbat. Když si však ale koupíte předvařené, můžete si tím ušetřit hodně práce a času. No a co pak s krevetami udělat? Saláty, grilovat, do polévek …
Čas receptu: příprava 10 minut, grilování/pečení 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 250 g předvařených krevet
- ½ červené papriky kapie, na menší kousky
- ½ zelené papriky, na menší kousky
- 2 pol lžíce olivového oleje
- 1 rajče
- 1 čaj lžíce mleté sladké papriky
- 1 čaj lžíce granulovaného česneku
- ½ čaj lžíce cayenského pepře
- ½ čaj lžíce soli
- ½ hrnku bílého vína
- citron
Postup:
- Oloupejte si a očistěte si krevety. První varianta bude napíchat je na špízy a potřít kořením a ogrilovat.
- Druhá varianta: Pokud máte předvařené, stačí snadno rozpálit tuk na pánvi, přihodit koření a poté krevety a pěkně je orestovat ze všech stran pár minut.
- Pokud nemáte předvařené, nalijte do pánve víno a nechte projít varem, přidejte koření a poté krevety.
- Nechte celou tekutinu vyvařit a poté odložte bokem.
- Na špízy napíchejte papriku na střídačku s krevetami a potřete zbytkem vypečeného tuku s kořením.
- Můžete podávat s citronem nebo zakápnuté citrónovou šťávou.
Zdravím, posílám pozvánku do Paleo+ skupiny na facebooku: http://www.facebook.com/groups/paleo.czech/ Bylo by moc fajn, kdyby ses mohl přidat, případně pozvat i další. Díky předem! 🙂