Krevetové špízy

Krevetové špízyDary moře ostatně jako ryby jsou nutností, kteoru v našich podmínkách musíme začlenit do našich jídelníčků. Já osobně bych doporučil alespoň dvakrát týdně, ale klidně můžete i více. Nejvíce se kvůli omega-3 oplatí tučnější ryby nejlépe z volného rybolovu, ale to také bývá to nejdražší co je dostupné. Krevety se dají sehnat o něco levněji než tuňáci či lososi, ale také vyžadují dostatek práce s očištěním a například ty mražené máte většinou předvařené v oslazené vodě, což je jeden z důvodů proč se jim vyhýbat. Když si však ale koupíte předvařené, můžete si tím ušetřit hodně práce a času. No a co pak s krevetami udělat? Saláty, grilovat, do polévek …

Čas receptu: příprava 10 minut, grilování/pečení 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 250 g předvařených krevet
  • ½ červené papriky kapie, na menší kousky
  • ½ zelené papriky, na menší kousky
  • 2 pol lžíce olivového oleje
  • 1 rajče
  • 1 čaj lžíce mleté sladké papriky
  • 1 čaj lžíce granulovaného česneku
  • ½ čaj lžíce cayenského pepře
  • ½ čaj lžíce soli
  • ½ hrnku bílého vína
  • citron

Postup:

  1. Oloupejte si a očistěte si krevety. První varianta bude napíchat je na špízy a potřít kořením a ogrilovat.
  2. Druhá varianta: Pokud máte předvařené, stačí snadno rozpálit tuk na pánvi, přihodit koření a poté krevety a pěkně je orestovat ze všech stran pár minut.
  3. Pokud nemáte předvařené, nalijte do pánve víno a nechte projít varem, přidejte koření a poté krevety.
  4. Nechte celou tekutinu vyvařit a poté odložte bokem.
  5. Na špízy napíchejte papriku na střídačku s krevetami a potřete zbytkem vypečeného tuku s kořením.
  6. Můžete podávat s citronem nebo zakápnuté citrónovou šťávou.

One thought on “Krevetové špízy

Leave a Reply

Your email address will not be published.