Dnešní recept je jeden z těch co se na fotce vůbec nepovedl. Proč je tomu tak, no vlastně z důvodu mé vlastní lenosti a nešikovnosti, protože jsem nedomyslel co mi má pohodlnost provede s avokádem. Takže připravení si salátu den dopředu pokud nebude mít například rovnou součást v podobě citronové šťávy opravdu není vhodné. Jinak se však jedná o jednoduchý a chutný salát, který kombinuje jemné chutě dohromady. V originálním receptu se majonéza mísila s jogurtem a smetanou, aby se vytvořila taková pěna, já však volil využití poslední trochy dresinku tisíce ostrovů, který chutná lahodně v kombinaci s mořskými plody.
Čas receptu: příprava 15 minut
Suroviny na 2-3 porce:
- ½ hlávky ledového salátu, na menší kousky
- 1 avokádo, na menší kousky
- 10-15 krevet, na menší kousky
- ½ salátové okurky, na menší kousky
- 2 jarní cibulky, na plátky
- 2 natvrdo uvařená vejce, na menší kousky
- 8 pol lžic dresinku tisíc ostrovů
- limeta, kopr, na servírování
Postup:
- Nakrájíme krevety na menší kousky.
- Salát nakrájíme nebo natrháme na velikost sousta.
- Smícháme všechny suroviny, opatrně pomocí rukou či lžic.
- Přelijeme dresinkem a naposled promícháme.
- Zakápneme limetovou štávou a můžeme přidat kopr.