Recepty na využití mandlové či jiné ořechové drtě přijdou vždy vhod, pokud neplánujete dělat z drti jen mouku. Proč používám nesušenou drť na brownies? Protože jim dodají pěknou vlhkost, pěkně se pak rozpouštějí na jazyku a hlavně není s tím moc práce. Uděláte si mandlové či jiné ořechové mléko a pak vezmete drť, smícháte s ostatními surovinami a voilá. Přesunete na plech či jinou nádobu vyloženou pečícím papírem, aby se Vám pak snadno sundával a krájel a za pár minut je hotovo.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 20 minut
Suroviny na 20×20 cm:
- 1 hrnek mandlové drtě
- ½ hrnku kakaa
- 3 pol lžíce medu
- 3 pol lžíce kokosového oleje
- ½ čaj lžíce jedlé sody
- 3 vejce
- 2 čaj lžíce vanilky
- špetka soli
Postup:
- Mandlovou drť smísíme se všemi surovina, na pořadí a mísení moc nezáleží.
- Vyložte si plech pečícím papírem a nalijte na něj směs.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte 20 minut.