Tento raw recept nás nakonec velmi překvapil. Ne, že bychom čekali, že to bude špatné nebo něco takového, ale výsledný krém a i korpus byly trochu jiné než jsme si mysleli. Ono je to taky dáno tím, že obvykle korpusy pečeme a krémy vyšleháme. Recept pochází odsud ačkoliv postup jsem si musel vymyslet sám. Možná se pletu v tom, jak to autorka připravila, každopádně jsem tam také vyměnil mátu za meduňku, kterou jsem doma neměl a vzhledem k tomu, že jsou si podobné to nebylo určitě na škodu.
Čas receptu: příprava 25 minut
Suroviny na ⌀ 20 cm koláč:
- korpus:
- ½ hrnku mandlí
- ½ hrnku datlí
- ½ pekanů
- krém:
- hrst mátových lístků
- 2 kiwi
- 2 avokáda
- 1 banán
- 2 pol lžíce medu
- máta & kiwi, na ozdobení
Postup:
- Nasekal jsem v mixéru nadrobno suroviny na korpus.
- Na dřevěnou podložku jsem dal pečící papír a na něj formu bez dna. Natlačil jsem do ni suroviny na korpus pořádně pěstí.
- Vyšlehám si krém ze zbylých surovin a naliju na korpus.
- Rovnoměrně rozprostřu a můžu přidat kiwi a lístky máty / meduňky na ozdobení.
- Může se rovnou podávat. (Pokud budete chladit, doporučil bych mírně citronové šťávy přidat do krému, aby avokádo netmavlo, ačkoliv kyselost z kiwi by měla stačit)