Dnešní snídaně byla jednoduchá a časově nenáročná verze salátu Cobb a to v mírné primal verzi. Avšak zvládnout celé jídlo v originální verzi i se zálivkou není problém s krátkou přípravou a a nějakým tím počkáním si. Dresink si prostě necháte uležet v lednici stejně, aby se Vám v něm spojily chutě. Stejně se podává odděleně pro ty, kteří ho nechtějí. Dále už pak jen na talíř či do mísy dáte oblíbené ingredience a voilá. Nechal jsem se inspirovat zde a dokonce zde máte i nádherný postup od Kluků v akci.
Čas receptu: příprava 25 minut
Suroviny na 4 porce:
- hrst listů libovolného salátu, (asi tak ½ hlávky ledového či čínského zelí)
- 4-6 natvrdo uvařených vajec, oloupaných a nakrájených na kostky
- 4 menší rajčata, na měsíčky a klidně i přepůlené
- 2 avokáda, na kostky
- 150 g slaniny, na nudličky, vypečená
- 150 g kuřecího masa, grilované nebo pečené na kostky
- rozdrolený sýr s modrou plísní nebo strouhaný tvrdý např. gouda
- tmavý dresink derby:
- 1 čaj lžíce soli
- 4 pol lžic olivového oleje
- ½ čaj lžíce mletého pepře
- 1 čaj lžíce worcesteru
- 3 pol lžíce vinného octa
- 1 čaj lžíce hořčice
- 2 pol lžíce citronové šťávy
- 1 čaj lžíce zázvoru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 pol lžíce vody
- ½ čaj lžíce medu
Postup:
- Den 1: namícháme si suroviny na zálivku derby a odložíme do lednice.
- Uvaříte si vejce na tvrdo.
- Den 2: Vysmažíme si slaninu a případně pokud jsme doteď neměli hotové maso, na přebytku tuku uděláme kuřecí maso.
- Rozložíme nakrájené suroviny na salát do řádků a pokud děláme do mísy tak salát rozložíme na dno a poté na něj postupně kupíme suroviny.