Moje oblíbená verze tohoto bulharského salátu vždycky byla jen se zeleninou – okurky, papriky, rajčata a sýrem – nejlépe balkánským. Tak jsem ji dělal pár let a vždy mi velmi chutnal. Avšak když jsem ho připravoval naposled, pokusil jsem se více napodobit originál, kde se prý nachází i cibule a koření čubrica (pískavice, saturejka, chilli, sůl). Musím říct, dává to celému jídlu jiný rozměr a stalo se to okamžitě nejoblíbenější verzí.
Čas receptu: příprava 15 minut
Suroviny na 4 porce:
- 200 g balkánského sýra nebo feta, na kostičky
- 1 šalotka nebo pár jarních cibulek, nadrobno
- 1 pol lžíce koření čubrica
- 1 salátová okurka, na kostičky
- 3 papriky, (např. kápie) na kostičky
- 5 velkých rajčat, na kostičky
Postup:
- Smícháte všechny omyté a nakrájené kousky zeleniny se sýrem a kořením.
- Mírně promícháte a servírujete.