Moje bývalá kolegyně Zuzka sdílela tento recept, že prý by se nám mohl líbit. A taky že ano! No posuďte sami, jemnost kokosu snoubící se s svěžestí citrónu, vše v kombinaci, která se rozpouští na jazyku! Nevěřím tomu, že mnoho z Vás pohrdne něčím tak skvělým, lahodným a návykovým. Dalším plusem celé kombinace ještě přidávám, že se ani nepeče, případně jen chladí nebo suší, to už je čistě na Vás… Recept pochází odsud.
Čas receptu: příprava 30 minut, chlazení 1+ hodina
Suroviny:
- 1 ½ hrnku mandlové mouky
- 1 ½ hrnku strouhaného kokosu
- ⅓ hrnku kokosové mouky
- 2 velké špetky soli
- 6 pol lžic medu
- 4 pol lžíce citrónové šťávy
- 2 čaj lžíce vanilky
- 1 pol lžíce citrónové kůry
- ¼ hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
Postup:
- První očistěte a poté oškrabte kůru jednoho citronu, poté ho vymačkejte.
- Smíchejte v míse suché suroviny a promíchejte.
- V druhé míse dejte dohromady tekuté a vlijte je do suchých. Pořádně promíchejte.
- Jako poslední přidávejte kokosový olej.
- Vytvarujte si kokosky jaké budete chtít a poté nechte zchladnout v lednici.