Rychlých a šťavnatých receptů snad není nikdy dost tak přidávám opět jeden další. Jedná se o jednoduchou variantu z kuřecího masa, čerstvého rozmarýnu a česneku. Lze udělat i z kuřecích prsou a nebál bych se toho, bude to mírně sušší, ale prosciutto udrží šťavnatost na slušné úrovni. Využil jsem recept z tohoto zdroje. Podává se pro osvěžení s čerstvým citrónem.
Čas receptu: příprava max 10 minut, grilování 10-15 minut
Suroviny na 5 porcí:
- 5 kuřecích stehen
- 5 plátků prosciutta či sušené šunky
- 1 citron
- ½ balení rozmarýnu
- 1 velký stroužek česneku, na plátky
- 3 pol lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Do olivového oleje přidáme naplátkovaný česnek a nadrobno nakrájené lístky jednoho rozmarýnu.
- Kuřecí stehna zbavíme tuku a tuhých částí a podle tloušťky i klidně mírně naklepeme pod fólií.
- Osolíme a opepříme a dáme je do směsi koření a oleje, rovnoměrně obalíme.
- Dáme větvičku rozmarýnu doprostřed a zabalíme do jednoho plátku prosciutta.
- Grilujeme nebo pečeme na max po dobu 10-15 minut. (nebo na 180°C po dobu 40 minut)