Takže, uzavřeme dnešek dalším a po nějakou dobu posledním receptem s banány. Tentokráte šlo zase trochu o experiment, který mě velice zajímal a vyšel opravdu skvěle. Vejce prostě jde nahradit zralým banánem. Struktura, pojivost a výsledný efekt při pečení prostě mluví za vše. Chuť je po banánech, ale dá se docela úspěšně potlačit přidáním dalších surovin (skořice, vanilka, rumový extrakt..). Prakticky je možné nahradit jedno velké vejce jedním středním vyzrálým banánem. Ne všude je to samozřejmě vítaná změna, jsou recepty, kde potřebujete nahradit něčím jiným, ale k tomu se dostaneme jindy. Recept pochází odsud.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 střední vyzrálé banány
- 2 vejce
- špetka soli
- špetka skořice
- 1 pol lžíce kokosového oleje
Postup:
- Rozmačkáme banány a smícháme v míse se zbytkem surovin.
- Na rozehřátou pánev na rozpuštěné polovině oleje rozprostřeme lžící půlku směsi.
- Děláme asi 3 minuty z každé strany dokud nejsou mírně či více hnědé.
Čau, kde kupuješ kokosový olej? Napiš kde v Brně a taky e-shop.
Díky moc!!!
Ahoj,
tady jsem o tom psal:
http://mmetla.wordpress.com/2013/06/05/kokosovy-olej/
jinak v Tescu mají u olejů ucházející jeden a potom v DM drogerii se dá koupit velmi kvalitní, ale důležité je, zda Ti vadí kokosová chuť, potom bych volil to Barco z odkazu výše.
Metla
Zkoušela jsem, dost se trhaly 🙁
To je mi líto, možná to je o tom postupu, u nás nejsem já odborník na palačinky a tak je moc nedělám sám, ale vzhledově o to až tak nejde ne? Hlavně ta chuť a suroviny!
Metla
Musím říct, že tyto palačinky jsou naprosto úžasné, docela často na nich v poslední době ujíždím 🙂 Jinak co se týče té trhavosti – je důležité dělat malé placičky, ne palačinku přes celou pánev. Jestli můžu doporučit – přelít horkým lesním ovocem a kvalitní čokoládou 😉
Zní skvěle, děkujeme!
Naprosto geniální kombinace: banány, skořice, vejce…přelila jsem to sedmikráskovým sirupem a nahoru nasypala nasekané mandle…děkuji za recept 🙂
Zdravím a děkuji, jsem rád, že se líbil. Metla
Mám takový problém, palačinky (spíš lívanečky) jsou jaké si matlavé a nejdou obracet. Poměr vajíček a banánů je stejný.
Dobrý den,
je potřeba velmi opatrně, na nižší teplotě nechat dojít lívanečky delší dobu do opravdu ztuhlé zlaté až hnědé barvy, jinak se budou velmi těžko obracet.
Příště se určitě povede lépe,
Metla
potrhaly se mi …nevím jestli by nepomohlo přidat víc banánu, nebo třeba nechat banány dozrát až do hněda ale co se chuti týče jsou perfektní. Já jsem je posypal nakrájenou hruškou, borůvkami a trochou malin. Člověk je hned rád na světě když se do toho pustí.
Chce to hodně zkoušet, jak s nimi operovat na pánvi, jak malé udělat a jaká teplota a kolik tuku, ale věřím tomu, že tak jak Vám chutnaly, tak je budete zkoušet tak dlouho až je budete umět jako profík!
Dělala jsem v lívanečníku, takže malé placičky a potrhaly se skoro všechny. 🙁