Dnešní primal jídlo, jsem si propůjčil z mé klasické inspirace poslední týdnů, od Veselé borůvky. Měl jsem chuť na nějaké zapečené jídlo a tohle mi přišlo skvělé. Dobrá kombinace ingrediencí, snadný ohřev a snadná možnost transportu bez jakéhokoliv riskování. Místo květáku můžete samozřejmě použít i další možné varianty, ale zase nic výrazného. A ani kořenění není nijak třeba, protože papriková klobáska a sýry dodají jídlu dostatečnou chuť.
Čas receptu: příprava 20 minut, pečení 30 minut
Suroviny:
- 500g květáku
- 4 vejce
- 250 g nivy či jiného tuhšího sýra s modrou plísní
- 200 g goudy, plátky
- 2 paprikové klobásky
- trocha sádla, na vymazání pečící nádoby
- chilli, pepř, sůl
- Nastrouháte nebo nasekáte květák nadrobno.
- Vymažete pečící nádobu tukem, například sádlem a předehřejete troubu na 170°C.
- Dáte polovinu květáku na dno nádoby a trochu přitlačíte, rozložíte nivu ať už na plátky nebo kostičky, poté vrstvu klobásky (1 celá).
- Rozmícháme si vajíčka a okořeníme je dle libosti a přelijeme tyto vrstvy polovinou směsi.
- Završíme plátky goudy a tak opakujeme i druhé patro.
- Pečeme 30 minut dokud není sýr pěkně dozlatova.
juj toto muselo byt dobre, mi tecu sliny si to zajtra spravim
Bola som u sestry na návšteve a Tá nám pripravila zapečený karfiol. Fantázia.
Mňam, vynikající dobrota!! Ještě že jsem si toho upekla tolik 🙂 Tvé stránky jsou pro mě vynikající inspirací a neustále dle nich něco kuchtím…díky moc!!
Děkuji za slova chvály, jsem rád, že můj blog pomáhá a inspiruje.