Mírně pálivá chuť kari sedí s chutí mrkve velice skvěle a proto se hodí tato polévka v jakémkoliv roční období. Ať už jen k zasycení nebo zahřátí či k protáhnutí ucpaného nosu. Recept našla a pro mě připravila drahá polovička z tohoto místa. A jak uvidíte níže, připravila si pro Vás nádherný fotoseriál krok za krokem.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 velké mrkve, oloupané nakrájené na cm dlouhé plátky
- 1 cibule, nadrobno
- 1+ čaj lžíce kari
- 3 hrnky vývaru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný nebo nakrájený
- olivový olej
- sůl, pepř
- 3 pol lžíce kokosového mléka
Postup:
První si připravte všechny suroviny.Nakrájejte a připravte vše potřebné.
V hrnci rozehřeji olej a osmažím cibulku s česnekem, zhruba na dvě tři minuty.
Přidám mrkev a opékám za stálého míchání další tři minuty.
Nadchází moment přidání koření a promíchám pořádně.
Přidám vývar, přivedu k varu a vařím asi 15 minut než mrkev změkne přikryté.
Rozmixuji na jemno a podávám. (Přidal jsem trochu kokosového mléka pro jemnost).