Nejoblíbenější polévka mé sestry není nic složitého na přípravu. Takže jednoho dne, když se u nás zastavila na večeři i s mým tátou, tak jsem ji prostě připravil. Musím říct, že jsem byl jednoduše a mile překvapen, že chutnala skvěle a přitom na ní nebyla skoro žádná práce. Porce vyšly čtyři, ale to asi protože jsme měli chodů více a tak každý dostal jen trochu polévky.
Čas receptu: vývar – 1 hodinu, příprava 20 minut
Suroviny:
- litr vývaru
- 0,5 kg kysaného zelí
- špetka soli
- 1 čaj lžíce octa
- kmín, mletá paprika, sůl, pepř
- trocha kokosového krému či smetany při podávání
Postup:
- Připravíme si vývar, já jsem použil vepřové uzené kosti a na hodinku jsem je povařil.
- Následně jsem vyjmul kosti a procedil vývar. Z kostí jsem obral maso a odložil bokem.
- V asi půl litru vývaru jsem povařil zelí s kmínem a kořením.
- Přidal jsem zbytek vývaru a dochutil dle potřeby.
- Podával jsem s trochou kokosového krému/smetany. Avšak toto není nutnost, chutná skvěle i bez.