Nedávno jsem dostal chuť na guláš, ale prostě spíš bramborový a chvíli jsem musel uvažovat, jak to udělat, aby to bylo podobné. Nakonec jsem si skočil koupit hokkaido, protože to je dosti podobné bramborům co se týče barvy a chuti a zkusil jsem to. Výsledek byl skvělý a naplnil mé očekávání ještě více než jsem původně čekal.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 50 minut
Suroviny:
- 0,5 vepřového masa, na kostky
- 2 větvičky rozmarýnu
- 1 střední hokkaido dýně, na kostky
- 2 cibule, nahrubo
- 150g párku
- sádlo či jiný tuk
- 2 stroužky česneku, prolisované
- sůl, pepř, červená paprika, tymián, kmín
Postup:
- V rozehřátém hrnci na tuku první osmažíme cibuli do průhledna.
- Přidáme maso a opečeme ze všech stran.
- Dále přihodíme koření, zalijeme vodou a dusíme asi půl hodiny.
- Zkontrolujeme měkkost masa a pokud je vše v pořádku, tak přidáme dýni a párek.
- Vaříme dalších 20 minut, třeba i kratší dobu podle toho v jaké konzistenci chceme držet dýni.